Wie wij zijn?

Wij luisteren naar de namen Ron Gelderman en Majola van Dijk. wij zijn moeilijk in een paar woorden te omschrijven. Buiten dat wij genieten van alles en iedereen om ons heen en graag denken in mogenlijkheden.

Hoe het is begonnen

Van oorsprong komen we uit de horeca en houden van een goed stuk vlees. Zo hebben we al eens twee pirains gehad maar van het vlees werden we niet heel enthougiast. Maar we werden wel blij van de manier van vlees eten. Een dier dat lekker had gescharreld, gewroet en dat kon zoelen(modderbad nemen). Maar de kiem was gelegd van het varkensboer zijn, al duurde het nog een aantal jaren voor we echt zijn begonnen.


De start.

Met het bezit van bijna 3ha weiland en 3 paardenstallen was de omschakeling van paarden naar scharrelende Bonte Bentheimers makkelijk gemaakt, als je kijkt naar mogenlijkheden. Eerst hebben we alle "echte" varkensrassen opgezocht en beoordeeld met wat wij wilden.... de ouderwetse karbonade.

Daarna zijn we heel het land door gecrossd om van de 3 favoriete rassen het vlees te bemachtigen.  Met een testpanel hebben we het vlees blind geproeft en daar kwam unaniem de Bonte Bentheimer uit en zo geschiede..... hier zijn we ook begonnen met de dagbesteding hier over later meer....

En nu verhuisd!

Nu 3 jaar later zijn we in de gelukkige situatie dat we nu een heuse boerderij hebben met de beesten bij huis en een fatsoenlijk onderkomen voor de dagbesteding op de deel. Hoewel deze locatie ons zeker 10 jaar van de straat houdt voelen wij er ons als een vis in het water. Wat wij graag hier graag willen is de zeldzame huisdieren in hun orginele functie zetten en de collega's uit de dagbesteding een plek geven waar men het meest tot z'n recht komt.

Deze plek geeft onze kinderen de kans om op te groeien met respect voor de dieren, en hun leefomgeving. Maar ook ontlasting van de aarde, vandaar ook dat we ook biologisch zijn geworden als boer. Daarnaast leren ze dat elk mens zijn kwaliteiten heeft en dat men respect voor elkaar moet hebben.