De zeldzame huisdieren die op dit moment bij ons wonen zijn natuurlijk de Bonte Bentheimers. De Bonte Bentheimer staat naast het Nederlands landvarken bekend als zeldzaam huisdier. Dit zijn beide rassen die bij het levend erfgoed van Nederland horen. Wij willen graag een bijdrage aan het levend erfgoed van Nederland. In Nederland worden behoorlijk veel boerderij dieren met uitsterven bedreigd door dat er veel dieren gekruist worden om bepaalde eigenschappen aan te passen aan de moderne tijd.

Het oude sfeer die het erf heeft willen we graag instand houden en zelfs benadrukken. In de jachtige maatschappij van nu hopen we dat u de rust heeft om even een kijkje te komen nemen bij ons op het erf. In het najaar willen we graag een start maken om ook de beplanting weer in de authentieke  sfeer te brengen.


De boomgaard is er al, nu nog de rest van het erf.  Eerst wachten tot de vogelnesten leeg zijn en de jongen zijn uit gevolgen.


De Bonte Bentheimers, zijn vriendelijke varkens die op de lijst staan van de zeldzame huisdieren. Op www.bontebentheimer.nl kunt meer informatie van het ras vinden.

Als de zeldzame hoenders hebben wij het Chaams hoen lopen, een mooie toom die vrij over het erf scharrelen. de eieren komen we dan ook overal tegen. www.chaamshoen.nl

onze wens is om twee koeien een plekje te geven op ons erf. We zijn nog op zoek naar een mooie MRIJ en een fries roodbont.

Een echte fries mag ook niet ontbreken op een erf, bij ons woont de 2 jarige hengst Zake.